Een nieuw concept

't Leckerke kent een heel rijke geschiedenis
van het kloppend hart van Beveren-Leie tot verhuur van feestzalen

Het restaurant

Peter en Linda laten het niet helemaal los en houden eraan om het 
restaurant 't Leckerke 1 keer per maand open te houden.
Net zoals vroeger is het restaurant open op vrijdagavond, zaterdagmiddag, zaterdagavond en zondagmiddag.

Restaurantdata

Op die data kunnen de zaaltjes niet gehuurd worden.

5-7 april 2019
3-5 mei 2019
7-9 juni 2019
5-7 juli 2019
2-4 augustus 2019
6-8 september 2019
4-6 oktober 2019
1-3 november 2019
6-8 december 2019


5-7 april
3-5 mei
7-9 juni
5-7 juli
2-4 augustus
6-8 september
4-6 oktober
1-3 november
6-8 december


3-5 januari 2020
7-9 februari 2020
6-8 maart 2020
3-5 april 2020
1-3 mei 2020
5-7 juni 2020
3-5 juli 2020
7-9 augustus 2020
4-6 september 2020
2-4 oktober 2020
6-8 november 2020
4-6 december 2020

Enkel telefonische reservatie via
056 70 03 30

Historisch overzicht

De start

’t Leckerke gelegen op d’Oude Plaetse van Beveren-Leie, ontstaan rond 1260.
Vroeger een gemeentehuis, daarna een herberg.

Een restant van het voormalige gemeentehuis dat je in ’t Leckerke kan aantreffen is ‘den bak’ of ‘het prison’. Authenticiteit en charme passen bij deze rustig gelegen locatie dat vroeger het kloppend hart was van Beveren-Leie.

Handicraft

Eind jaren 70 werd ’t Leckerke Handicraft een plaats waar men beelden, versiering, Portugees aardewerk kon kopen. Hierbij aansluitend was ’t Leckerke ook een kunstgalerie.

Pepe Leon Vercruysse was timmerman en maakte een aantrekkelijke verkoopzaal en galerie. Samen met zijn vrouw Marie-Thérèse Debaere bouwden zij samen ’t Leckerke uit tot een gezellig café.

Het restaurant

In 1982 kwam zoon Peter Vercruysse samen met zijn vrouw Linda Delodder ook in ’t Leckerke.
Samen bouwden zij ’t Leckerke verder uit tot restaurant. 

Bourgondische trekpleister

Tot en met augustus 2018 was ’t Leckerke een bourgondische trekpleister vooral drank- en spijshuis. 38 jaar lang waren Peter, Linda en veel helpende handen in de weer om klanten een lekkere maaltijd in een gezellige setting aan te bieden.

2019 en verder

Het nieuwe concept gaat van start: verhuur van professioneel ingerichte feestzalen.